8 Şubat 2010 Pazartesi

En çok karşılaştığımız sorular -2

Uygulama merkezimizde bizlere en sık sorulan sorulara yer vermeye devam ediyoruz. Sizinle daha önce paylaştığımız bu soruların ilk kısmını görmek için bu adrese tıklamanız yeterli olacaktır. http://bit.ly/aTlXiZ

Yüzey temizleme kili hangi alanlarda kullanılıyor?

Aracınızı yıkayıp kuruladıktan sonra, parmak uçlarınızı boyalı yüzeyde gezdirin. Yüzeyin prüzsüz olmadığını farkedeceksiniz. Bunlar yüzeye yapışmış olan ve sadece yıkama ile sökülmesi mümkün olmayan kirlerdir. Genelde bu kirleri ağaç reçineleri, kuş pisliklerinin kalıntıları, havada bulunan endüstriyel atıklar, hatta boya atıkları oluşturur. Quik Clay (http://bit.ly/alOipt)yüzey temizleme kili yüzeydeki bu pürüzleri çizmeden temizlemek için tasarlanmıştır. Kilin yarısını ya da üçte birini kopartıp elinizle yassı bir forma getiriniz. Quik Detailer'ı pürüzlü yüzeye püskürtün ve kili bu yüzeyde gezdirin. Yüzeye yapışmış olan kirler, kilin yüzeyine yapışarak, boyalı yüzeyin çizilmeden temizlenip prüzsüzleşmesine olanak tanır.

Jantlarımı temizlemek için ne kullanmalıyım?

Hot Rims jant (http://bit.ly/a1alcu) temizleyicimiz tüm jant çeşitlerinde güvenle kullanılabilir. Bunlara alaşımlı jantlar, parçalı jantlar ve krom jantlar (ki tüm diğer jant temizleyicileri tarafından kimyasal kullanılmaması tavsiye edilenlerdir bu türler) da dahildir. Önemli olan jantların uygulama yapılmadan önce soğumuş olduğundan emin olunması gerekir ve uygulamadan sonra iyice durulanmalıdır. Ağır ve yapışmış kirleri ya da balata tozlarını temizlemek için kimi zaman yumuşak uçlu bir fırça ile jantın yüzeyinde destekleyici bir çalışma yapmak gerekebilir.

Aracımın yüzeyindeki kılcal ve dairesel çizikleri nasıl azaltabilirim?

Aracın yüzeyinde kılcal ve 'dairesel' çiziklerin oluşmasının temel sebebi yıkama işlemidir. Bunun nedeni ise yıkama sırasında sünger ile yüzey arasına sıkışan partiküllerin yüzeyde çiziklerin oluşmasına sebebiyet vermesidir. Mikrofiber yıkama eldiveni (http://bit.ly/92e0FN) kullanarak bu partiküllerin eldivenin dokusunda hapsolarak yüzeyi çok daha az çizmesini sağlayabilirsiniz.

Ürünlerimiz ve uygulama alanlarıyla aklınıza takılan herhangi bir soruyu meguiarsdestek@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder