3 Şubat 2010 Çarşamba

Beş adımda boya koruma

Otomobilinizin görüntüsünü kusursuz hale getirmek ve bu göz alıcı görüntünün kalıcılığını sağlamak için akılcı seçimler yapmanız gerekiyor. Bu doğru ve akılcı seçimler ise tercih ettiğiniz marka, seçtiğiniz ürünlerin çeşidi, kullanımdaki doğru sıralama ve uygulama esnasında tercih edilen tekstil malzemeleri ile birlikte oluşuyor.

Ürün seçimi ve uygulama aşamasına geçmeden önceyse otomobilinizin görünüşünü etkileyecek 5 önemli adımı iyi bilmeniz gerekiyor:

Yıkama

Araç yıkama ile ilgili olarak, ne yazık ki en sık karşılaştığımız yanlış uygulama; bulaşık deterjanı kullanımı. Bulaşık deterjanları bulaşık temizliğinde kullanılmalıdır, arabanızın yüzeyinde değil. Otomobilin bulaşık deterjanı ile temizlenmesi yüzeydeki bütün korumayı söker atar ve zararlı oksidasyon işlemini hızlandırır. Otomobilinizin boyasını korumak için sadece su ve Megiar’s Ph Dengeli Cilalı Otomobil Şampuanı gibi kaliteli ürünler kullanmanız gerekmektedir.

Temizleme ve Hazırlama

Yüzeyin derinine işlemiş hataları gidermek için verniğe zarar vermeden uygulama yapmanız gerekmekte. Meguiar’s Scratch X boya temizleme ürünü en iyi sonucu almanızda size büyük oranda yardımcı olacaktır. Çok derin çizikleri gidermek içinse profesyonel anlamda yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğitimli bir teknisyen tarafından gerçekleştirelecek bir uygulama bu sorununuzu da ortadan kaldıracaktır.

Cilalama

Cila uygulamaları tek başına temizlik veya koruma görevi görmez. Ancak koyu renk otomobil sahibi iseniz ve kusursuz sonuçlar elde etmek istiyorsanız, aracınızı ayda bir kez düzenli olarak cila işleminden geçiriyorsanız veya aracınız son 90 gün içinde boyandıysa bu adımı da uygulamanızda fayda var.

Koruma (Wax)

Aracınızın parlak görünümü ve bunun devamlılığı sizin için ön plandaysa koruma uygulamalarını es geçmemeniz gerekiyor. Meguiar’s NXT Generation Tech Wax ürünü bu adım için biçilmiş kaftan olacaktır. Bu adım ve doğru ürün seçim tercihi ile aracınızın boyasını çevresel atıkların zararlı etkilerine karşı belirli bir süre korumuş oluyorsunuz.



Bakım

Aracınıza yaptığınız uygulamaların hepsinin devamlılığını sağlamak ve ömrünü uzatmak için yapacağınız son ve en temel adım bakımdır. Parlak görüntünün devamlılığını sağlamak için aracınızı Meguiar’s Quick Detailer ile silerek temizleyin. Bu işlem düzenli olarak uygulandığında özellikle wax uygulamasının ömrünü fark edilir derecede uzatmaktadır.

Bu 5 temel adımı düzenli olarak uygulamanız sonucunda aracınızın görüntüsünde elde ettiğiniz başarıyı, çevrenizdeki beğeni dolu bakışlar sayesinde siz de fark edeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder