12 Şubat 2010 Cuma

Boya korumada en sık yapılan hatalar

Boya koruma konusunda yapılan birçok yanlışlık aracınıza, faydadan çok büyük zararlar getiriyor. Meguiar’s Türkiye ekibi olarak yapılan bu başlıca yanlış bilgi ve uygulamaları sizlerle paylaşmak istedik. Bu alanda en çok karşılaştığımız yanlış bilgiler şunlar

İç çamaşırı ve t-shirt ile arabamı silmemin hiçbir sakıncası yok

Var. İç çamaşarı ve t-shirt gibi ürünleri lütfen giyin, arabanızı silmek için kullanmayın. Bu tip kıyafetlerdeki küçük partiküller bu yumuşak kumaşlarla boyalı yüzey arasına sıkışırsa yüzeyde bir yuvarlanma başlar ve sizin özenle gidermeye çalıştığınız çizikleri oluşturur. Her zaman %100 pamuklu bir bez veya mikrofiber bez kullanın.

Bulaşık deterjanıyla araba yıkanabilir

Bulaşık deterjanları bulaşık temizlemek içindir ve buna göre formule edilmişlerdir. Sürekli kullanımda, boya yüzeyindeki korumayı, silikon ve polimerleri söker. Arabanızın boyasını korumak için ph dengeli bir otomobil şampuanı kullanmanız gerekir.

Yıkama ve temizleme aynı şeydir

Hayır. Araç yıkama ve temizleme birbirlerinden ayrı iki ayrı prosedürdür. Araç yıkama ile yüzeyden toz, yol kiri, kuş pislikleri gibi kaba kirlerden kurtulursunuz. Vernik üzerinde güvenle kullanılan bir boya temizleyici ise yapışkan ve inatçi kir, leke ve oksitlenmeleri giderir. Yüzey temizleme kili ise boya serpmesi ve reçine gibi yıkama ile giderilemeyen yapışkan kirleri gidermek için en uygun seçimdir.

Aracım yeterince parlak, temizlemeye gerek yok

Emin misiniz? Aracınızın boyasını eliniz ve gözünüzle dikkatlice incelemeden değil. Aracınızı yıkayıp kuruladıktan sonra elinizin bir yüzünü yüzeyin üzerinde gezdirin. Yüzey cam gibi kaygan olmalıdır. Değilse, yüzey temizleme kiliyle giderebileceğiniz yapışkan kirleri hissedeceksiniz. Böylece cila ve koruma ürünlerini daha kolay uygulayabilecek daha zengin bir parlaklık oluşturabileceksiniz.

Cila ve koruma arasında bir fark yoktur

Cila ile boya koruma arasında büyük farklar vardır. Cila, aracınızı daha parlak göstermek için kullanılır. Koruma uygulamaları ise aracı dış etkenlerden korumak içindir. Wax, polimer, reçine ve silikon, boyayı dış etkenlere karşı korur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder