3 Eylül 2010 Cuma

Merak ettikleriniz

Değerli Meguiar’s takipçileri, araç boya koruma ve detaylı iç ve dış temizlik konularında, sizlerden sürekli sorular almakta ve büyük bir memnuniyetle cevap vermekteyiz. Sizlerden gelen ve kendi uzmanlık alanımızda cevapladığımız bu soruları, blog sayfamızda tek tek ele almak sonucunda da bir bilgi kaynağı oluşturmaya karar verdik. Düzenli olarak güncelleyeceğimiz bu soru – cevap bölümümüzün, siz; araba ve motosiklet tutkunları için önemli bir kaynak haline dönüşmesini umuyoruz.

Aracıma hangi durumlarda kil uygulaması yapmalıyım?

Aracınızı yıkayıp kuruladıktan sonra, elinizi boyalı yüzeyin üzerinde gezdirin. Yüzeyde pürüz hissederseniz ise şaşırmayın. Hissedeceğiniz bu pürüzler, çevre etkenlerinin (reçine, balata tozu, böcek kalıntısı vb.) aracınızın boyalı yüzeyindeki sonuçlarıdır. Eğer ki bu pürüzler yıkama ve silme sonrasında hala yok olmamışsa ve boyalı yüzeydeki yansımada yoğun bulanıklaşmalar başlamışsa kil uygulamasına geçmenizde fayda var. Cila ve wax uygulamasından önce yapmanız gereken kil uygulaması, aracınızın boyalı yüzeyinin büyüklüğüne göre en çok 30 dakikanızı alacaktır. Unutmamanız gerekir ki; aracınızdaki wax ve cila uygulamasının kusursuz olmasındaki en büyük anahtarlardan biri de kil uygulaması olacaktır.

Meguiar’s Smooth Surface Clay Kit ile bu adımı kolaylıkla ve en efektif şekilde yerine getirebilirsiniz.
Ürünü incelemek ve satın almak için http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=64 adresini tıklamanız yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder