30 Ocak 2010 Cumartesi

En çok karşılaştığımız sorular


Ürünlerimizi tercih eden veya uygulama merkezimizde aracına bakım yaptıran birçok müşterimizden hemen hemen benzeri soruları alıyor ve cevaplıyoruz. Uzun bir zaman zarfında tecrübe ettiğimiz bu soruları düzenli olarak blog sayfamızda da sizlerle paylaşmaya karar verdik. Bugüne kadar karşılaştığımız sorular haricinde siz kullanıcılarımızdan da gelen soruları da yine burada paylaşmak ve cevaplandırmak istiyoruz. Ürünlerimiz ve uygulama alanlarıyla aklınıza takılan herhangi bir soruyu meguiarsdestek@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Bize yöneltilen sorulardan birkaçı ise genellikle şunlar oldu:

Amatör ve profesyonel ürünleriniz arasında bir fark var mı?

Meguiar’s profesyonel ürünleri kesinlikle boya veya kaporta uzmanları tarafından, genellikle polisaj makinesi dediğimiz bir araç ile uygulanır. Bilinçsizce kullanılan profesyonel ürünler aracınıza fayda değil zarar verir. Amatör gruptaki ürünlerimiz ise el ve orbital makine ile rahatlıkla uygulanabilir.

Cila ile boya koruma aynı şey değil mi?

Hayır, kesinlikle değil. Cila yağları parlak bir görünüm oluşturur ama koruma sağlayamaz. Oluşturulan parlaklığın kalıcı olması ve boyanın korunması için Gold Class Wax veya NXT Generation Tech Wax gibi hem cilayı hem de korumayı birleştiren ürünler kullanılması gerekir.

Peki, boya koruma ürünlerinin (WAX) etkisi ne kadar sürer?

WAX ürünlerinin etkisi ve sürekliliği çeşitli etkenlere bağlıdır. Bu etkenlerden en önemlileri ise: aracın yaptığı kilometre, ne kadar sıklıkta yıkandığı, hava şartları ve aracın yaşıdır.

29 Ocak 2010 Cuma

Yağmur aracınızın kabusu olmasın


Kışla birlite gelen sert hava koşulları, yağmur ve kar aracınızın boyasını ve parlak görüntüsünü zamanla, hızlı bir şekilde oldukça olumsuz şekilde etkiler. Aracınızın boyasının ve parlak görüntüsünün düşmanı olan su ve soğuk gibi etkenlerden kurtulmanın yolu da boya koruyucu (WAX) ürünlerden geçer.

Meguiar’s Türkiye olarak, özellikle suyun boya yüzeyine verdiği zararları ortadan kaldırmak ve aracınıza parlak bir görünüm kazandırmak için NXT GenerationTech Wax 2.0 ürününü tavsiye ediyoruz. Hydrofobik Polimer Teknoloji içeren bu ürün; oksitlenme, korozyon, UV ışınları ve solmaya karşı koruma sağladığı gibi aynı zamanda yüksek seviyede bir su iticiliği oluşturmakta.

Merhaba

Meguiar’s Türkiye ekibi olarak yeni yıla yepyeni bir web sitesi ile birlikte girdik. meguiars.com.tr yeni tasarımı ve fonksiyonlarıyla, aracına tutku ile bağlı olanlar için araç bakımı, detaylı temizlik ve boya koruma ile ilgili bulabilecekleri onlarca farklı ve işlevsel ürünü bir arada sunuyor.

Araç boya koruma ve detaylı temizlik sektöründe dünya çapında, lider bir marka olarak kendi uzmanlık alanımızda sizleri bilinçlendirmek ve en doğru bilgiyi paylaşmak amacıyla da şu anda okumakta olduğunuz Blog sayfamızı oluşturma gereği duyduk. Blog sayfamızda; araç iç detaylı temizlik ve dış temizlik ve boya koruma – hakkında yapılması gerekenler ve yine bu konuda en sık yapılan yanlışlar konusunda sizleri en doğru şekilde bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Sayfamızda ayrıca Meguiar’s ürünlerinin doğru ve efektif kullanımları hakkında bilgileri, sektörde yaşanan son gelişmeleri ve haberleri bulabileceksiniz.

Yeni web sitemiz ve blog sayfamız dışında sizlerle daha iyi iletişime geçmek ve hızlı bilgi paylaşabilmek amacıyla Facebook, Twitter sayfalarımızı da oluşturduk. Meguiar’s tarafındaki yenilikleri, haberleri ve sürprizlerimizi http://www.facebook.com/meguiarstr , http://twitter.com/meguiarstr adreslerinden öğrenebilir ve bize bu sayfalar üzerinden ulaşabilirsiniz.

En yakın zamanda sizlerle bu sayfada yeniden buluşmak dileğiyle,

Meguiar’s Türkiye